IoT

Společnost RUCKUS poskytuje konvergovanou komunikační infrastrukturu pro organizace a zajišťuje připojení napříč různými technologiemi a standardy. Příkladem je podpora ekosystému internetu věcí, která umožňuje vytvářet aplikace na míru konkrétním potřebám Vaší organizace.

Zavedení internetu věcí v organizaci pomáhá dosáhnout tří hlavních cílů:

  • Zvýšení bezpečnosti zaměstnanců a majetku
  • Zvýšení výnosů
  • Omezení nákladů

Přístupové body RUCKUS jsou vybaveny alespoň jedním rádiovým zařízením IoT pracujícím v softwarově volitelném režimu BLE nebo ZigBee. Vzhledem k tomu, že tyto standardy pracují v pásmu 2,4 GHz, vyvinula společnost RUCKUS technologii CoEx, která umožňuje, aby přenosy IoT a Wi-Fi probíhaly současně ve stejném rádiovém pásmu.

RUCKUS IoT je otevřený ekosystém. Společnost RUCKUS není producentem koncových zařízení pro internet věcí, ale vydala se cestou poskytovatele otevřené platformy, která Vám umožní vytvořit libovolnou aplikaci odpovídající potřebám Vaší organizace. Zde jsme omezeni pouze svou představivostí.

Nedílnou součástí ekosystému internetu věcí v systému RUCKUS je řadič IoT, který spravuje konektivitu mezi koncovými zařízeními IoT a infrastrukturo, propojuje výměnu dat IoT, umožňuje práci s proudícími daty, vytváření pravidel pro konkrétní akce na základě vestavěného modulu BRE (Node Red) a integraci s řešeními třetích stran.