Образование

Времената се променят. Промяната е рязка. Хибридното, разпръснато или дистанционно обучение се наложи в училищата от всички нива. В много случаи обаче цифровата пропаст все още съществува. Тя може да бъде препълнена само с използването на новите, надеждни, ефективни и безопасни технологии, каквито са налични в каталога на CommScope RUCKUS.

Нашето проучване (проведено в Полша) показва, че повечето ученици се нуждаят от достъп до Интернет, за да учат. За повечето студенти качеството на безжичния достъп в учебните сгради и в студентското градче е важно за качеството на обучението. Нашият международен опит потвърждава, че солидната Wi-Fi мрежа е в основата на модерното и безопасно цифрово образование. Качеството на „ученическия опит“ (student experience) все повече става важен критерий за оценка на училището или университета от кандидатите като индикатор за неговата иновативност.

  • В университетите освен изискванията за надеждна и безопасна Wi-Fi мрежа е важна и нейната способност да осигурява високоскоростно аудио-видео предаване. Все по-често незаменим аспект на функционалната еволюция е и т.нар smart campus, в който учебният процес се поддържа от IoT приложения, комбиниращи устройства, оборудване на помещенията (библиотека, столова, обща стая) и хора. Прочетете повече…
  • Основните и средните училища са изправени пред предизвикателството да усъвършенстват новите форми на обучение (повече за това тук). Те също така често са изправени пред аспекта на малобройните налични кадри в ИТ отдела. В такива ситуации най-безопасният и лесен изход е използването на облачни решения.